• Homepage
  • >
  • Stiri
  • >
  • Cronica sezonului 1 The Defenders / Aparatorii (include mici spoilere)

Cronica sezonului 1 The Defenders / Aparatorii (include mici spoilere)

  • Florin Popovici
  • 3 ago
  • 0
Cronica sezonului 1 The Defenders / Aparatorii

Dupa ce am binge-watched intregul sezon weekendul acesta, am sa incerc sa scriu cronica lui cu intentia de a limita cat mai mult posibil numarul spoilerelor in ceea ce priveste primul sezon din The Defenders, acum disponibil pe Netflix Romania.

Daca ati vazut deja cele doua sezoane din Daredevil, primul sezon Jessica Jones, Luke Cage si Iron Fist, atunci si voi la fel ca mine ati asteptat cu mare entuziasm si nerabdare debutul primului sezon The Defenders, care a sosit in Romania pe data de 18 august, prin serviciul online de streaming Netflix. In orice caz, chiar daca nu ati vazut primele sezoane ale serialelor tv dedicate individual fiecarui super erou care apare in The Defenders, ori numai o parte dintre ele, nu e nicio problema deoarece The Defenders incepe cu o scurta introducere a fiecarui super erou si modul cum ei sunt adusi in situatia de a lupta impreuna in scopul de a proteja New York City de raufacatori.

Ce mi-a placut foarte mult la primul sezon din The Defenders, e modul cum Marco Ramirez a scris show-ul, astfel ca actiunea primelor 6 episoade merg pe o panta ascendenta, actiunea fiind tot mai alerta si presarata cu scene de lupta in care apar toti cei patru super eroi dar si o parte din side-kicks (Coleen Wing, Claire Temple, Misty, etc), culminand cu lupta finala din episodul 8. Scena de lupta prezentata in trailer, de pe coridoarele¬†Midland Financial Circle, este una epica si prima din acest sezon in care toti cei patru super eroi sunt angrenati impreuna in lupta impotriva clanului the Hand condus cu atata determinare si viclenie de Alexandra Reid (personajul original ‘nemuritor‘ interpretat de catre actrita Sigourney Weaver, a carei carisma si talent actoricesc fac ca show-ul The Defenders sa fie cu atat mai interesant). Neasteptat, poate, acest sezon o readuce la viata pe Elektra, eroina pe care fanii Marvel o pierdusera in finalul sezonului 2 din Daredevil si care acum devine mult mai puternica, nemuritoare chiar, prin contopirea ei cu demonului Black Sky (adevaratul lider al clanului the Hand in benzile desenate).

Daca primul sezon al Iron Fist a reprezentat o dezamagire pentru multi fani ai universului Marvel (personal mi-a placut Finn Jones si actiunea primului sezon din Iron Fist, chiar daca nu a fost la acelasi nivel cu serialele Daredevil, Jessica Jones si Luke Cage), primul sezon din The Defenders pune in lumina un cu totul alt Iron Fist, un super erou mult mai sigur pe el, mult mai determinat, un Danny Rand ce isi poate controla mai bine Chi-ul si cu scene de lupta care te vor face sa rostesti: “Asa da, astea da scene de lupta. Bravo!” (cu aceasta ocazie tinem sa le multumim coreografilor si cascadorilor ce au contribuit la filmarea serialului The Defenders).¬†

Desi discutam despre un film serial cu super eroi si un scenariu apocaliptic pentru orasul New York, personajele principale sunt savuroase, pline pe alocuri de replici cu haz si sarcasm la adresa ‘colegilor de echipa‘ (Defenders), fiecare dintre ei etalandu-si carisma pe micul ecran si contribuind la un show care a iesit peste asteptari. Spre exemplu, pe toata durata sezonului 1 Jessica Jones bate tot felul de apropouri pline de umor la adresa aspectului costumului lui Daredevil, Cage il ia la misto pe Iron Fist de fiecare data cand acesta incearca sa ii povesteasca despre aventurile sale supra naturale traite de acesta in K’un-Lun (un fel de “fugi de aici, cu minciunile tale”), iar Stick ii ‘curenteaza‘ pe eroii nostri de fiecare data cand are ocazia prin tot felul de remarci pline de sarcasm realist.

Vazandu-i pe toti cei patru super eroi intr-un singur show, reuniti sub sloganul: The Defenders, ii va crea cu siguranta emotie pozitiva fanului de benzi desenate din tine. Poate ca finalul primului sezon nu e tocmai cel pe care l-ai astepta, insa a fost gandit in asa fel incat finalul sa pregateasca scena pentru sezonul 3 din Daredevil (debut in 2018, dupa The Punisher sezonul 1 – 2017, Jessica Jones sezonul 2 – 2018, Luke Cage sezonul 2 – 2018 si Iron Fist sezonul 2 2018 – 2019) despre a carui actiune / scenariu va voi povesti intr-un articol viitor.

Personal ii acord primului sezon The Defenders nota 8 pentru originalitate, actiune, replici si interpretarea actorilor, la care au contribuit destul de mult si personajele negative interpretate de Sigourney Weaver (Alexandra), Elodie Yung (Elektra Natchios) si Wai Ching Ho (Madam Gao – la cei 75 de ani ai sai). Desigur, ca actiunea serialului nu este plina de efecte speciale si CGI cum e cea din filmele Avengers, insa sa nu uitam ca acesti super eroi sunt street/hood fighters, nu salvatori ai intregului univers. In plus, nu am avut parte de un scenariu cu clisee gen: “hai sa ne numim Aparatorii / The Defenders! Nu ar fi un nume cool?” Ma bucura faptul ca scenaristul serialului nu a scris astfel de replici pentru personajele serialului, asa cum am vazut in alte seriale TV sau filme artistice cu super eroi. Mai mult, in replicile actorilor nu se mentioneaza niciodata pe parcursul celor 8 episoade faptul ca ei ar fi “The Defenders” of New York. Asa ca, thumb’s up, guys!

Ati vazut The Defenders? Cum vi s-a parut? Ce parere aveti despre scenariul sau, regie si interpretarea actorilor?

The Defenders Review

Personal ii acord primului sezon The Defenders nota 8 pentru originalitate, actiune, replici si interpretarea actorilor, la care au contribuit destul de mult si personajele negative interpretate de Sigourney Weaver (Alexandra), Elodie Yung (Elektra Natchios) si Wai Ching Ho (Madam Gao - la cei 75 de ani ai sai).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.