• Homepage
  • >
  • Stiri
  • >
  • Apple aloca 1 miliard $ pentru a produce seriale tv originale din 2018

Apple aloca 1 miliard $ pentru a produce seriale tv originale din 2018

  • Florin Popovici
  • 3 ago
  • 0
Apple aloca 1 miliard $ pentru a produce seriale tv originale

Intr-o lume puternic dezvoltata tehnologic si in care munca de acasa prin intermediul internetului este tot mai des intalnita peste tot pe glob, serviciile de streaming de divertisment online sunt tot mai des accesate de catre cei conectati la net.

Succesul major avut de cei de la Netflix in ultimii ani, cu seriale de televiziune ca House of Cards, Orange is the New Black, Stranger Things, precum si succesul celor de la HBO cu serialul Game of Thrones, determina tot mai multe companii (in special din zona IT) sa investeasca in generarea de continut multimedia original pentru internauti. Ca sa intelegem cat de mare si de importanta este miza in aceasta piata a streamingului video online, Netflix a pus anul acesta la bataie un buget de 6 miliarde de dolari, Amazon ar putea cheltui pana la 4,5 miliarde de dolari pe productia de seriale TV pentru Amazon Prime Video, in timp ce HBO va cheltui pana la finele anului aproximativ 2 miliarde de dolari (filmarea unui episod Game of Throne ii costa pe cei de la HBO in jurul a 10 milioane de dolari).

Din 2018, Apple ar putea intra si ei pe aceasta piata a streaming-ului de filme si seriale originale, compania americana anuntand recent ca pune la bataie un buget de 1 miliard de dolari, bani cu care intentioneaza sa produca cel putin 10 show-uri de televiziune, seriale TV ce vor fi disponibile probabil prin Apple Muisc/iTunes, incepand de la anul.

Pentru ca totul sa mearga conform planului, vara aceasta Apple i-a recrutat pe Jamie Erlicht si Zack Van Amburg, fosti aganjati din executivul Sony Pictures Television, care vor avea sarcina de a conduce si planifica divizia de productie de continut video original a celor de la Apple.

O astfel de decizie ar putea creste concurenta si oferta de filme si seriale TV la nivel global, dar in acelasi timp ar putea aduce preturi competitive, mai mici pe piete ca cea din Romania, unde Netflix domina deja avand cele mai noi seriale de televiziune in oferta / in grila de programe online.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.