• Homepage
  • >
  • Super Eroi
  • >
  • The Defenders (Aparatorii) 20 de curiozitati despre acesti patru super eroi

The Defenders (Aparatorii) 20 de curiozitati despre acesti patru super eroi

  • Florin Popovici
  • 3 ago
  • 0
The Defenders (Aparatorii) 20 de curiozitati

Saptamana trecuta a debutat pe Netflix noul serial The Defenders (8 episoade) produs in colaborare cu studiourile Marvel. Un serial asteptat cu foarte mare entuziasm de fanii acestui univers al super eroilor, dar mai ales de fanii benzilor desenate, cronica pe care o puteti citi aici, pe site (include mici spoilere).

Astazi, vom enumera nu mai putin de 20 lucruri, de curiozitati pe care unii dintre voi nu le stiati despre cei patru super eroi care formeaza in 2017 echipa Aparatorilor: Jessica Jones, Daredevil, Iron Fist si Luke Cage.

1) Daca in serialul de pe Netflix cei patru super eroi sunt cei mentionati de mine mai sus, in benzile desenate grupul original The Defenders a fost format la inceput din super eroii Dr. Strange, Hulk si Namor (Sub-Mariner), grup la care au aderat de-a lungul istoriei Marvel (anilor) personaje precum Silver Surfer, Valkyrie, NightHawk, Gargoyle sau Power Man (Luke Cage).

2) Jessica Jones nu a fost niciodata membra a grupului The Defenders in benzile desenate. Ea figurand ca membra a grupului abia in editia de benzi desenate lansata anul acesta, cu toate ca grupul a fost infiintat in anul 1971.

3) Iron Fist este singurul super erou cu puteri mistici din acest grup infiintat cu scopul de a lupta impotriva raufacatorilor cu astfel de puteri mistice/magice. Ceilalti trei din serialul Netflix si-au capatat puterile datorita unor experimente mai mult sau mai putin esuate.

4) Luke Cage si-a capatata puterea (pielea impenetrabila si forta incredibila) prin intermediul aceluiasi tip de experimente cu ser folosit la nasterea Capitanului America / soldatului Steve Rodgers.

5) Toti cei patru aparatori locuiesc in New York: Jessica Jones si Daredevil activeaza si apara cartierul Hell’s Kitchen, Iron Fist se afla in Manhattan, iar Luke Cage in Harlem.

6) Personajul negativ principal din serialul The Defenders, Alexandra (interpretat de actrita Sigourney Weaver), este unul original si special creat de producatori pentru cele 8 episoade ale primului sezon. Se pare ca vom avea parte si de un sezon doi, in 2019 sau 2020.

7) Creatorii personajelor din benzile desenate si implicit cei ai serialului TV, le-au atribuit fiecarui super erou o anumita culoare prima: Daredevil – rosu, Iron Fist – verde, Luke Cage – galben, Jessica Jones – violet, astfel ca in The Defenders, daca urmariti cu atentie, se pot observa aceste culori aparand pe fundal si in modul cum sunt editate cadrele in care apar super eroii. Mai mult, restaurantul chinezesc unde are loc prima confruntare directa cu Alexandra si clanul the Hand, afiseaza toate aceste culori.

8) Luke Cage si Iron Fist au aparut pentru prima data impreuna in benzile desenate in Heroes for Higher (1978), Cage aparea mai tarziu in aceleasi benzi sub porecla Power Man.

9) In benzile desenate Luke Cage se insoara cu Jessica Jones, cu care are un copil, o fetita pe nume Danielle (numele ei este dat de Jessica si Luke dupa prenumele lui Danny Rand aka Iron Fist). Aceasta devine la un moment dat Capitanul America, dar intr-un univers paralel al benzilor desenate.

10) Pe langa super forta pe care o are Jessica Jones, ea mai poate sa si zboare in benzile desenate. In film in schimb este foarte rar aratata cum sare (nu zboara), deoarece nu prea stie cum sa aterizeze in conditii optime conform producatorilor.

11) In liceu Jessica Jones a fost colega cu Peter Parker (Spider-man) pe care l-a si iubit la un moment dat, daca va vine sa credeti. Incercati sa va imaginati o romanta intre Krysten Ritter si Tom Holland pe micul sau marele ecran. Imposibil, nu? 🙂

12) Personajul Jessica Jones bea de stinge si este mai mereu ametita, beata sau mahmura in benzile desenate, dar si in serialul TV.

13) Jessica Jones a mai purtat supranumele de Jewel in revistele cu benzi desenate, inclusiv Power Woman, dar asta dupa ce s-a maritat cu Luke Cage.

14) Primul costum purtat de Daredevil in benzile desenate era galben. Fiind prea strident, creatorii personajului i-au schimbat costumul cu unul rosu.

15) Daredevil s-a iubit la un moment dat in benzile desenate cu Black Widow

16) Celebrul grup de super eroi The Avengers, a fost creat de Stan Lee in urma concedierii creatorului de benzi desenate cu Daredevil, deoarece Marvel isi dorea un grup de eroi care sa creeze concurenta celor de la DC Univers si al lor grup Justice League.

17) Personajul negativ KingPin aka Fisk a fost la inceput atribuit benzilor desenate Spider-man, fiind apoi expediat in benzile Daredevil

18) Iron Fist si Misty s-au iubit in benzile desenate (personajul de culoare cu bratul bionic, aceeasi Misty care isi pierde bratul in serialul TV The Defenders).

19) De aproape 20 de ani se incearca realizarea unui film artistic Iron Fist si nici in ziua de azi el nu a aparut pe marile ecrane.

20) Personajul Iron Fist a fost creat in anul 1974

Cunoasteti si alte curiozitati care nu apar in acest top despre cei patru proaspeti Defenders? Asteptam comentariile voastre pe acest subiect!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.