• Homepage
  • >
  • Stiri
  • >
  • Cronica serialului Inhumans (review-ul primelor 2 episoade a Inumanilor)

Cronica serialului Inhumans (review-ul primelor 2 episoade a Inumanilor)

  • Florin Popovici
  • 3 ago
  • 0

Aseara, am fost la premiera serialului Inhumans, la Cinema City. Un concept nou si inedit de a urmari un serial de televiziune propus de catre cei de la Marvel si ABC Studious, in parteneriat cu IMAX. Nu, nu e film artistic cum este Avengers, ci un serial de televiziune filmat in intregime utilizand tehnologie IMAX si a carui prime doua episoade debuteaza in cinematografele din intreaga lume in acest weekend tocmai pentru ca telespectatorii sa inteleaga si sa se bucure de aceasta tehnologie noua de filmare introdusa in cinematografia curenta.

Acum, ca am explicat in termeni generali care e treaba cu acest serial Inhumans si de ce este el difuzat in cinematografe, sa va povestesc despre cele doua prime parti (doua episoade) pe care le-am vazut aseara in Cinema City-ul din Shopping City Mall, in Timisoara.

Inca din primele secunde ale difuzarii serialului pe marele ecran, creatorii serialului introduc spectatorul in universul inumanilor fara sa iroseasca prea mult timp cu prezentarea fiecarui super erou (personaj) in parte si a abilitatilor lor, motiv pentru care spectatorul care nu e familiarizat cu universul Marvel, dar in mod special cu personajele din benzile desenate / desenele animate Inhumans, nu vor intelege prea multe, vor fi confuzi. Spre exemplu, frate-miu, cel cu care am ales sa merg sa vad premiera Inhumans aseara, m-a intrebat la un moment dat daca nu cumva inumanii sunt pitici, vazandu-l pe gigantul si adorabilul Lockjaw (cainele familiei regale a inumanilor cu puteri de teleportare) in preajma acestora. Asta ca sa inelegeti cat de slab a fost scris scenariul filmului (nota mea pentru scenariu e un 4 din 10, cu indulgenta). Practic, introducerea spectatorului in universul inumanilor se adreseaza fanilor Marvel, celor care au cat de cat o idee despre ce inseamna Inhumans in acest univers al eroilor si nu celor care sunt la primul contact cu acesti super eroi Marvel.

Decorul si efectele speciale utilizate in acest serial sunt in unele cazuri bine realizate, in altele mai putin. La fel si interpretarea actorilor. Chiar daca regele inumanilor, Black Bolt, nu vorbeste mai deloc in acest serial, datorita sau din cauza super puterii sale care il impiedica sa rosteasca macar o singura vocala sau o consona fiindca risc sa distruga tot in jurul sau (puterea vocii sale poate distruge lejer o intreaga planeta), actorul Anson Mount joaca destul de bine acest rol, ba chiar reuseste sa fie comic in unele secvente si carismatic. Nu acelasi lucru l-as putea spune despre Medusa (interpretata de actrita Serinda Swan, pe care am mai vazut-o in serialul Ballers) regina inumanilor si sotia lui Black Bolt, care, pe alocuri, nu reuseste sa isi ridice prestiatia la nivelul personajului pe care il interpreteaza. Uneori ai impresia ca joaca rolul unei femei oarbe, desi pe ecran ea este doar in suferinta in urma pierderii podoabei capilare, adica, a super puterii sale.

Maximus interpretat de Iwan Rheon (cunoscut publicului pentru rolul sau din Game of Thrones – Ramsay Bolton), este partea pozitiva a acestui serial, desi reprezinta personajul negativ al serialului. Cu toate ca scenariul/replicile sale nu sunt scrise pe masura talentului sau actoricesc, Iwan reuseste sa aduca un plus de personalitate acestui serial. La fel si ceilalti actori care joaca rolurile lui Karnak, Gorgon, Crystal, Triton ori Auran, intr-o mai mica sau mai mare masura.

Senzatia mea a fost ca creatorii serialului s-au grabit foarte tare cu actiunea serialului, acestia nelasandu-i spectatorului timp pentru a se familiariza cu super eroii serialului si a restului de personaje care apar in Inhumans, nereusind astfel sa ii determine pe spectatori sa se ataseze emotional de personaje. Din punctul meu de vedere, cred ca, ar fi trebuit ca in aceste prime doua parti (episoade) creatorii serialului sa se fi focusat mai mult pe modul cum ia nastere familia regala, cine sunt ei si cum au ajuns cu orasul Attilan pe Luna, dar mai ales de ce Maximus ii uraste pe oamenii de pe Pamant, avand in vedere ca, el, la randul sau este doar un simplu om.

Per total, primele doua episoade au fost decente si, ca un mare fan al Universului Marvel, sper ca urmatoarele 6 episoade sa aduca un plus experientei traite in sala de cinema, chiar daca acasa, la televizor, nu vom beneficia de experienta/de tehnologia IMAX.

Legat de difuzarea celorlalte 6 episoade la TV, deocamdata, nu se stie pe ce post de televiziune sau serviciu de streaming va fi difuzat serialul TV Inhumans in Romania, si nici data la care serialul ar putea fi difuzat la noi, asta daca va fi difuzat vreodata, avand in vedere ca este o productie foarte scumpa. Conform informatiilor de pe internet, creatorii serialului, au avut la dispozitie un buget de aproximativ de 80 – 100 de milioane de dolari, adica, un minim de 10 milioane de dolari per episod, la fel ca si Game of Thrones. Din pacate, Inhumans este foarte departe de ceea ce ar putea fi acest serial, mai ales daca il comparam cu productia GoT din punct de vedere al bugetului. Dar, poate, ca urmatoarele 6 episoade ma vor contrazice si ca actiunea serialuli, a scenariului, precum si prestatia actorilor va creste treptat cu fiecare episod.

Vazand primele doua episoade si fiind familiarizat cu modul cum sunt anulate sau reinoite serialele de televiziune in Statele Unite, in functie de audienta pe care fiecare episod difuzat o are, cred ca, postul de televiziune ABC, va anula productia sezonului doi al Inhumans.

De stiut ca, in spatele scenariului inumanilor, se afla Scott Buck, cel care a creat primul sezon Iron Fist, unul din cele mai blamate de fani seriale cu super eroi din ultima vreme, motiv pentru care Buck a fost inlaturat de la producita sezonului doi al Iron Fist. Sper ca, Inhumans, sa continue cu sezonul doi si mai sper ca Scott Buck sa fie inlaturat si din acest serial, si adus un alt scenarist care sa stie cum sa puna in valoare toti acesti super eroi inumani ai universului Marvel, franciza cu potential de a se ridica la acelasi nivel cu cea a eroilor Avengers si X-Men.

La final, va recomand, sa profitati si sa mergeti sa vedeti primele doua parti in cinematografele IMAX, pentru a experimenta modul de filmare cu camere IMAX, chiar daca creatorii sai nu au prea stiut cum sa introduca spectatorul in universul inumanilor. Va mai recomand ca inainte sa mergeti in cinema sa vedeti cele doua parti, sa urmariti sau sa va documentati de pe net despre povestea Inhumans, pentru a inteleg exact ce se intampla in aceste prime doua episoade, altfel riscati sa plecati acasa confuzi si chiar iritati de modul cum se incheie ele. Tineti cont ca e vorba de doua episoade dintr-un sezon compus din 8 epsioade si nu de un film artistic!

Din punctul meu de vedere, stragetia aceasta de a vedea primele doua episoade in format IMAX la cinema, si-apoi restul acasa la televizor, este o strategie care face mai mult rau show-ului, decat sa ajute la promovarea lui. Dar, poate, ca este doar parerea mea.

Ati vazut primele doua episoade? Cum vi s-au parut?

Review-ul primelor 2 episoade Inhumans

Recenzia celor doua episoade ale serialului TV Inhumans, difuzate in cinematografele IMAX.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.