Netflix scumpeste pretul abonamentelor

  • Florin Popovici
  • 3 ago
  • 0
Netflix scumpeste pretul abonamentelor

Cel mai cunoscut si mai utilizat serviciu de streaming video, Netflix, urmeaza sa scumpeasca doua din cele trei abonamente lunare ale sale: abonamentul premium si cel standard.

Update 12 octombrie: Am luat legatura cu reprezentantii Netflix Romania, care ne-au comunicat ca noile tarife nu sunt aplicabile in Romania.

Creșterea de tarif nu se aplică în România și nu au fost anunțate creșteri ale abonamentului pentru piața noastră.

Abonamentul de 8$ (cel mai ieftin) va ramane la acelasi tarif lunar, insa nu si celalalte doua. Abonamentul standard de 10$ pe luna va creste la 11$, iar cel premium de 12$ va ajunge la 14$, incepand cu luna viitoare.

Noii utilizatori care isi fac cont pe platforma Netflix vor fi notificati in ceea ce privesc noile tarife, in timp ce utilizatorii deja inregistrati vor incepe sa primeasca notificari despre aceste modificari de tarif de la jumatatea lunii octombrie. Netflix Romania nu a anuntat deocamdata nimic in acest sens, insa, cel mai probabil, preturile din Romania se vor alinia la cele din SUA.

Asadar, noile tarife vor intra in vigoare incepand cu luna noiembrie a acestui an. De mentionat ca tarifele lor nu sunt cele mai mari din piata. HBO de exemplu percep o taxa de 15$/luna, in timp ce Hulu percep o taxa de 12$. Aici discutam despre abonamentul fara reclame.

Cresterea tarifului are loc la exact doi ani (octombrie 2015) de la ultima crestere de tarif implementata de catre cei de la Netflix si vine pentru a completa bugetul de 7 miliarde de dolari pe care compania intentioneaza sa il cheltuie in 2018 pe productia de noi filme si seriale originale de calitate. Cel mai nou astfel de serial este The Punisher, serial asteptat sa debuteze in prima jumatate a lunii noiembrie a acestui an.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.