• Homepage
  • >
  • Stiri
  • >
  • Jessica Jones sezonul 2 [Review cu mici spoilere]

Jessica Jones sezonul 2 [Review cu mici spoilere]

  • Florin Popovici
  • 2 ago
  • 1
La fel ca toata lumea, asteptam de foarte multa vreme sa debuteze, la Netflix, noul sezon din productia Marvel, Jessica Jones.
Iata ca, noul sezon a debutat pe 8 martie, chiar de ziua femeii si nu intamplator. Mai mult, toate cele 13 episoade au fost regizate de femei regizor.
Jessica Jones sezonul 2 este interesant, de vazut, insa din punctul meu de vedere nu se ridica la nivelul primului sezon, in care am avut un adevarat villain (ticalos), si anume: pe Kilgrave interpretat spectaculos si cu atata carisma de actorul David Tennant.
 
Sezonul 2 e plin de replici misto la fel ca si primul, dar parca scenariul acestuia (destul de bine scris) duce toate personajele implicate catre propriile drame inclusiv pe cele secundare, asta pe langa drama pe care o traieste deja eroina principala, Jessica. Parca prea multe personaje traiesc acelasi tip de drama psihologica, de parca ar fi un serial despre niste pacienti dintr-un spital de psihiatrie: Jessica Jones, maica-sa Alisia, Trish Walker, mama ei, Jeri Hogarth (avocata si singurul personaj gay in acest sezon), Malcom si pana si Oscar, noua cucerire a Jessicai, traieste o drama.
Un sezon din care lipseste adevaratul ticalos pe care Jessica Jones sa-l invinga in ultimul episod. Atat Jessica, cat si mama ei Alisa nu sunt definite nici ca eroine, nici ca super villain, ci sunt lasate undeva intr-o zona neutra. Jessica refuza sa fie recunoscuta ca o eroina, ba chiar ajunge sa fie acuzata de crima si fugarita de politie, in timp ce maica-sa e prezentata ca un monstru ca pe parcursul sezonului 2 sa fie transformata incet, incet intr-o victima a unui doctor / om de stiinta nebun.
 
Ce mi-a placut la noul sezon din Jessica Jones e ca au introdus mai multi meta humans (oameni cu puteri supra-omenesti). Mi-a placut Whizzer, desi ideea unui grasut care alearga aproape la fel de repede ca QuickSilver, the Flash, parca e putin tras de par.
 
Romanta dintre Malcom si Trish a fost interesanta, dar cam scurta pentru ca audienta sa investeasca sentimente si emotie in acest cuplu. In schimb, cred ca lumea a savurat pe deplin toate scenele de sex, mai ales cele in care e implicata “salbatica” Jessica.
 
Apoi, avem chimia simpatica dintre Jessica si pustiul lui Oscar, Estevido, un mare fan al Capitanului America si a lui Spider-man. Pentru cei care nu stiu istoria personajului Jessica Jones, ea are legaturi cu Capitanul America, Capitanul Marvel (Carol Denvers), cu Avengers si chiar cu cativa dintre membri X-men (Jean Grey) in benzile desenate.
Per total sezonul doi a fost unui mai mult decat decent, fiindca a reusit sa ne faca sa fim atenti la tot sezonul, pana la ultimul episod fara sa ne plictiseasca. Ba chiar devenise si mai interesant in momentul cand in scena a intrat Kilgrave, the Purple Man, chiar daca sub forma unei fantasme, a unei inchipuiri in mintea Jessicai Jones.
 
De la sezonul urmator, sezonul 3, ma astept ca producatorii sa vina cu ceva diferit, o schimbare de atitudine, fiindca incepi sa te plictisesti de acelasi ton dark al serialului si mai ales de betivanca de Jessica si sarcasmul ei rautacios, chiar daca pe alocuri amuzant.
 
Personal imi doresc de la sezonul urmator sa o vad pe Jessica in costum de eroina: ca Knightress sau Jewel, in spandex, zburand si eventual sa se introduca un flashback catre perioada ei ca eleva, cand era colega de liceu si avea un crush pe Peter Parker (Spider-man). Sau pot aborda casnicia ei cu Power Man aka Luke Cage, din care rezulta o fetita care ajunge sa devina urmatorul Captain America in benzile desenate.
Ati vazut noul sezon din Jessica Jones? Voi ce parere aveti despre cele 13 episoade si povestea din spatele sezonului 2?

One thought on “Jessica Jones sezonul 2 [Review cu mici spoilere]

  1. l-am vazut ..nu a fost rau…cam la acelasi nivel cu primul sezon din punctul meu de vedere

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.